LITTLE BLACK DRESS – De beste keuze ever in je kast

Every girls best friend (naast diamonds); the little black dress. Niet alleen omdat deze geschikt is voor bijna iedere gelegenheid maar ook omdat ze op veel verschillende manieren te combineren is. Het medicijn tegen kledingstress. En daarom dus onze favoriet tijdens het geven van stijladvies! Lees verder voor onze stijltips voor the little black dress.

De geschiedenis van de little black dress ligt bij onze grootste inspiratie: Coco Chanel. In the 1920’s ontwierp ze deze jurk samen met Jean Patou. Het idee erachter is dat iedere vrouw een simpele korte zwarte jurk in haar kast moet hebben. Dat merken wij zelf ook. Wij vertellen je hieronder waarom, en hóé je haar combineert. Draag hem met stiletto’s en minimalistische clutch voor een super traditionele & classic look. Draag hem met een spijkerjack, oversized colbertje, allstarts of stoere laarzen voor een mooie casual dagelijkse look die toch nét effe anders is. Of combineer hem zoals wij graag doen: met een blouse eronder. Zo past hij prima in een kantoordag. Onze '3 ways to wear' de Little Black Dress

Classic Casual Zakelijke outfit De Classic outfit Deze is geschikt voor bijna ieder feestje of speciale gelegenheid. Het fijne aan zwart is dat je er maar weinig aan hoeft toe te voegen om je outfit sprekend te maken. Trek er een stel mooie stiletto's onder aan en zoek er een opvallende tas bij en je bent klaar!

De Casual outfit De kleur zwart is ook prettig bij het maken van een casual set, zwart is eigelijk altijd goed. Bij het maken van casual sets zoek ik er altijd een comfortabel jasje of vest bij. Dit maakt ten eerste dat je outfit gewoon lekker comfi zit maar het maakt je outfit ook wat flexibeler. Mocht je die dag veel naar binnen en buiten gaan dan kun je je vest gemakkelijk uit of aan trekken mocht het nodig zijn. Het fijne aan het combineren met een lekker vest of jasje zorgt er ook voor dat je maar weinig bezig hoeft te zijn met of alles nog goed zit.

Ideaal! De Zakelijke outfit Deze is zeer geschikt voor de wat zakelijkere dagen. Heb je bijvoorbeeld een belangrijke afspraak, een sollicitatiegesprek of een kantoordag dan kom je met deze set goed voor de dag. Het is niet te bloot maar sprekend. Toch wat te bloot voor je? Vraag dan om een jurk op maat. Samen kiezen we de lengte die je zoekt. Ook kun je kiezen om er basic lange laarzen onder te dragen om minder been te laten zien.

De voordelen van een goede little black dress in de kast: 1. Minder kledingstress The little black dress kan altijd. Weet je het dus even niet voor die date? Staat effe helemaal niks? Dan is de little black dress altijd de uitkomst. Kantoor, feest, date, visite, en zelf voor een bruiloft. Ze kan eigenlijk altijd als je haar op de juiste manier combineert. Zelf vinden we dit heerlijk. Maar dit is niet alleen handig voor de momenten van kledingstress. Lees maar eens verder naar de rest van de voordelen. 2. Je maakt een duurzame keuze Wanneer je het jurkje vaker op verschillende manieren draagt en dus minder verschillende kleding nodig hebt als basis, draag je op deze manier ook bij aan een duurzamere wereld. Minder kleding kopen = kleinere ecologische voetafdruk. Zie hier: meer duurzame modetips 3. Altijd aan de dresscode voldoen Het jurkje is tijdloos en raakt dus nooit uit de mode. Al jaren draag ik, met kerstavond en oud op nieuw hetzelfde zwarte velvet pak. Nog zo’n tijdloos item. Een goeie little black dress is er net zo eentje. Zie hier onze favo little black dress : Victory Dress Juist omdat je eigenlijk de plank nooit mis kan slaan met de little black dress, kom je altijd stijlvol voor de dag. In een gezelschap van modekenners maak je daarom altijd een goede indruk met een dergelijke outfit. Meer zien van eeden: www.eedenthelabel.nl @eeden.thelabel

©2018 by eeden THE LABEL
Video production by MG productions